Titular notícies

JOVES DE L'ESCOLA ISABEL DE VILLENA FAN PINYA PER UNA ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

Dilluns 8 Juliol 2019

Els joves de 4t d'ESO de l'Escola Isabel de Villena d'Esplugues de Llobregat, tracten el dret a una alimentació adient i experimenten les seves dots com a locutors de ràdio amb guions dialogats escrits per ells mateixos.

El 14 i 17 de juny som a l'Escola Isabel Villena, cada matí amb un dels dos grups de 4t d'ESO. Les quatre hores de cada taller donen prou espai per aprofundir a fons sobre com afecta, als drets bàsics i a la sobirania alimentària, un mercat globalitzat que fa viatjar milers de quilòmetres els productes alimentaris que consumim i que comprem en grans supermercats. Comencem el dia amb una poma a la mà i a partir d'una dinàmica empatitzem amb quatre agents claus del circuit alimentari: jornalers, supermercats, consumidors, i govern. Podeu veure el reportatge fotogràfic.

Continuem el taller amb la interpretació participada d'una història adaptada del conte "La colla pessigolla... vol salvar el mercat" (ESF, 2008). En aquest relat veiem com productes quilomètrics que, massa sovint, estan manipulats genèticament deixen sense sortida comercial els productes locals. Aquest és el punt de partida de la proposta de COMSOC - Comunicació Social.

Totes les solucions que donen els joves passen per la cooperació, l'enxarxament i l'empoderament dels veïns i actors de l'economia i el govern local per garantir els drets més bàsics. I posen l'accent en com la manca d'una economia sostenible i local afecta les relacions humanes. Escolteu les veus dels joves de 4t d'ESO: grup A (conte 1, conte 2, conte 3, conte 4, conte 5) i del grup B (conte 1, conte 2, conte 3, conte 4, conte 5).
 
Taller radiofònic a l'Escola Isabel de Villena Taller radiofònic a l'Escola Isabel de Villena

Els dos tallers radiofònics pels Drets Humans formen part del Programa d'Activitats Educatives Complementàries (PAEC) de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat per al curs 2018/19. Si teniu interès i sou d'Esplugues ens podreu sol·licitar l'activitat a través del PAEC del curs 2019/20, i si sou d'altres municipis ens podeu escriure a info[@]comsoc.cat i us comentem la manera de fer-ho amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona.

Últimes Notícies