El proper 4 de març es celebren sis anys de l'ocupació de la finca Somonte, i amb motiu del sisè aniversari alliberarem a la xarxa el documental «Somonte, los puños en la tierra», una producció de COMSOC – Comunicació Social, que ha comptat amb la col·laboració de Metromuster i d'altres professionals del sector. Si el vols veure abans -juntament amb el director- acosta't el 3 de març a Can Tonal (Baix Montseny, Catalunya).
Creieu que estem en temps de treballar i potenciar la defensa dels drets més bàsics? Des de COMSOC - Comunicació Social ho tenim clar i per això portem gairebé 10 anys col·laborant, colze a colze, amb desenes de comunitats educatives i municipis. En aquesta ocasió, us convidem a realitzar Tallers de contes radiofònics pels Drets Humans i l'espectacle Cooperem o competim?. La Diputació de Barcelona ens ho posa fàcil, ja que assumeix el 80% del cost de cada activitat, perquè les accions formen part del Catàleg d'ofertes d’accions d’educació per al desenvolupament 2017 - 2018.
Teleduca i ElParlante han impulsat la primera edició del Seminari d’Educomunicació per la Justícia Global a Barcelona durant la primavera - estiu del 2017. Han comptat amb la participació de diversos col·lectius d'arreu del món, especialment de la capital catalana, que han compartit amb els educants les seves experiències i pràctiques educomunicatives. COMSOC - Comunicació Social va portar l’experiència del Concurs de podcast – Contes del Món i ara podeu recuperar la seva intervenció a través del vídeo.
Ja podeu sol·licitar els Tallers de contes radiofònics pels Drets Humans i l’espectacle Cooperem o competim?, dues atractives propostes que formen part de l’Oferta d’accions d’educació per al desenvolupament 2016 que la Diputació de Barcelona ha aprovat recentment i que neixen en el marc del Concurs de podcast – Contes del Món impulsat per COMSOC – Comunicació Social. La DIBA assumeix el 80% del cost total d’aquestes accions que es poden executar fins al mes de juliol del 2017 en municipis inferiors a 100.000 habitants.
Aquest dimarts 15 de novembre estrena doble del documental de Somonte, a Andalucía i el País Basc. En concret podeu veure el film a Córdoba i a Donostia. La XIII Muestra de cine social La Imagen del Sur de CIC Batá i la Sección Oficial 2016 de cineCCdonostia us conviden a conèixer la història de l'ocupació de terres més important a Europa dels darrers anys. El 4 març del 2012 cinc-cents jornalers del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) van entrar a la finca i un grup de trenta persones va decidir ocupar-la de forma permanent.
Sovint ens veiem empesos per la inèrcia i per l’activitat constant, no parem. Aquest curs 2016/17 però des de COMSOC – Comunicació Social hem decidit aturar la convocatòria del Concurs de podcast – Contes del Món. Han estat set cursos consecutius de molta paraula contada i n’estem molt contents, però sentim la necessitat de valorar el recorregut traçat i regenerar les nostres energies amb altres projectes i activitats. Més endavant tornarem a convocar el certamen? Qui sap.
Segurament heu gaudit de narracions de la Mercè Rodoreda i dels poemes del Miquel Martí i Pol i teniu els seus llibres a la biblioteca municipal, escolar o familiar. Avui us proposem altres lectures de noms anònims, com podrien ser el teu. Infants, joves i adults de Catalunya, el País Valencià i Andorra durant set anys han creat contes radiofònics que ens apropen a realitats socials del nostre món. Ara estem impulsant una campanya de micromecenatge per a fer possible el 7è llibre i disc del Concurs de podcast - Contes del Món amb els 24 relats finalistes d'aquesta edició i podeu emportar-vos la col·lecció de llibres-cd per molt bon preu. Aprofiteu aquesta oportunitat!
El proppassat diumenge 17 d'abril vam estrenar una sala d'un multicines ocupat amb un documental que parla d'ocupacions de terra. Els noms propis són La Cinètika, els antics cinemes Lauren del barri barceloní de Sant Andreu, i “Somonte, los puños en la tierra” un documental que recull l'experiència dels jornalers i jornaleres que porten 4 anys ocupant la finca Somonte, a la població cordobesa de Palma del Río.
El dilluns 9 de maig s'ha iniciat una campanya de micromecenatge per poder publicar el setè llibre i disc del Concurs de podcast - Contes del Món, una obra col·lectiva feta per infants, joves i adults de Catalunya, el País Valencià i Andorra. La campanya durarà 40 dies i a canvi de la teva aportació et podràs endur diferents recompenses. Un exemplar del llibre amb els 24 relats finalistes, la col·lecció sencera amb les set edicions, un exemplar i una samarreta del conte Quan perdem la por, i fins i tot un taller de contes radiofònics.
La veu de l'autora de Quan perdem la por i de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Barcelona va arribar a les ones de Ràdio 4 - Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya. Lúa Todó com a creadora del conte per la defensa d'un habitatge digne, en Carlos Macías com a Portaveu de la Plataforma a Barcelona, na Marta Salgot com activista i de l'àrea de comunicació de la PAH - BCN, i Marta Molina, de Comsoc - Comunicació Social, van dialogar amb Consol Sàenz, conductora del Territori Clandestí de Ràdio 4 sobre la campanya de micromecenatge a Verkami que impulsa l'edició d'aquest conte en un llibre il·lustrat per en Joan Turu.
Avui estrenem a Verkami una campanya de micromecenatge per a fer possible l'edició del llibre "Quan perdem la por", un conte per la defensa d'un habitatge digne escrit i locutat per la jove Lúa Todó i il·lustrat per en Joan Turu. La història va quedar finalista del 6è Concurs de podcast - Contes del Món i ara, més enllà de formar part del llibre-disc del certamen, volem que aquest conte arribi als més petits i als més grans de les cases, de les comunitats educatives i col·lectius socials en un nou format de llibre il·lustrat i sonor.
La setena edició del concurs de contes radiofònics compta amb més de mig centenar d'inscripcions, realitzades per escoles, instituts, ampa's, centres oberts, centres de normalització lingüística i persones que participaran de forma individual o en parella. Crearan podcasts amb contes populars, tradicionals i de creació pròpia d'arreu del món des de Barcelona, Castelló de la Plana, Lleida, Tarragona, Girona, i per primera vegada des d'Andorra la Vella. Des de COMSOC - Comunicació Social estem convençuts que els contes no tenen edat i gràcies a vosaltres ho estem demostrant. Gràcies!
Mai haguéssim volgut formar part d'aquest Premi Oriol Canals, perquè voldríem conviure amb qui es definia com a "educador de formació, cantant i animador de professió i somiatruites inconformista de vocació". Estem tristos per la seva mort. Però procurem fer el cor fort i viure al món amb un somriure transformador com feia l'Oriol. Ens alegrem que Òmnium Les Corts hagi creat aquest premi per recordar la seva persona i obra, i destacar creadors que han fet contribucions rellevants en l’àmbit de la música, les arts escèniques o altres formes d’oci cultural, amb vocació educadora i de transformació social per al públic infantil dels Països Catalans.
Encara teniu l'oportunitat de contar la vostra història al 7è Concurs de podcast - Contes del Món i optar a formar part d'un llibre-disc, perquè des de COMSOC - Comunicació Social hem ampliat el termini d'inscripció fins el 4 de desembre del 2015. Fins ara ja s'han sumat a la iniciativa 32 comunitats educatives i 6 persones a títol individual de diferents territoris de parla catalana que es posaran a treballar per enviar abans del 18 de març del 2016 el conte popular, tradicional o de creació pròpia que desitgin i que els aproparà a una realitat social.
Hem realitzat un full informatiu sobre la setena edició del Concurs de podcast – Contes del Món que us anirà molt bé per compartir la iniciativa amb els companys i les companyes de la comunitat educativa, la família i el col·lectiu. Una alumna, una mestre, un mestre, i una periodista ens parlen del certamen des de la seva experiència directa i us animen a participar. Les inscripcions estaran obertes fins el divendres 20 de novembre del 2016. Que no us adormin amb contes de fades, creeu podcasts amb històries socials.
La Fira d'Economia Solidària de Catalunya 2015 celebra la seva quarta edició a la Fàbrica Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu (Barcelona). Serem unes 200 entitats que convidarem als i les assistents a viure millor amb una altra forma de produir i relacionar-se. Des de COMSOC - Comunicació Social hi serem presents, a l'estand de Labcoop - Laboratori Cooperatiu.
Comunitats educatives, moviments socials i persones de parla catalana del Planeta Terra, ara és l'hora de contar la història a través de la vostra veu i la dels vostres companys i companyes, ara és l'hora de compartir aquelles històries que us il·lusionen o us fan patir, ara és l'hora de compartir cultura popular d'arreu del món i en català a través dels contes radiofònics que t'animem a crear per participar al 7è Concurs de podcast - Contes del Món organitzat per COMSOC - Comunicació Social i que et pot permetre formar part d'un llibre i disc. La inscripció ja està oberta!
Aprofiteu aquesta oportunitat, activitats innovadores i cofinançades en un 80% poden ser vostres. Aprendre a fer ràdio i enregistrar un conte amb valors, amb el taller radiofònic, i viure una hora intensa com a espectador-actor superant dificultats gràcies a la cooperació i l'ajuda mútua, amb l'espectacle "Cooperem o competim?", són les dues accions que formen part del Catàleg d'accions de sensibilització de la Diputació de Barcelona i que podeu contractar amb un cost molt baix si formeu part d'un municipi o consell comarcal amb menys de 50.000 habitants.
Els infants, joves i adults que han participat en el 6è Concurs de podcast - Contes del Món tindran la seva recompensa, el llibre i disc que recull els 24 relats finalistes serà una realitat. Gràcies al suport de 30 mecenes hem superat l'objectiu òptim de la campanya de finançament col·lectiu per publicar aquesta obra popular. Podrem gaudir de relats que ens apropen a diferents realitats socials del nostre planeta terra. Explicades directament amb el text, el dibuix i les veus dels petits i grans participants, perquè tots i totes som contacontes i la cultura ens pertany com a poble.
Ja hem superat l'equador de la campanya de finançament col·lectiu per a fer possible el llibre i disc amb els vostres contes del món, i la notícia és que anem per bon camí! Només ens falten 25 euros per arribar a l'objectiu mínim i 18 dies per aconseguir-ho. L'objectiu òptim és de 3.000 euros i seria bo arribar-hi, doncs més exemplars podrem fer i millor podrem acabar el material. Petits i grans han creat -durant el present curs escolar- històries increïbles que ara volen ser llegides i escoltades. Només amb el suport de comunitats educatives com la vostra i persones com tu ho farem possible. Per cert, tenim noves recompenses!
Obrim una campanya de finançament col·lectiu per a fer possible l'edició del sisè llibre i disc del Concurs de podcast - Contes del Món. Escoles, instituts, universitats, centres de normalització lingüística, ampa's, moviments socials i persones a títol individual han dit la seva a través d'uns relats fantàstics. Ara és l'hora de dir la nostra, o millor, ara és l'hora de recolzar una iniciativa de cultura popular de tradició oral que vol plasmar en un llibre i disc el patrimoni immaterial que tenim com a humans i que ara podem tenir a les mans.
El dissabte 18 d'abril es va realitzar una declaració d'estima col·lectiva cap a “l'educador de formació, cantant i animador de professió i somiatruites inconformista de vocació” Oriol Canals. La Festa Major de l'Oriol Canals va esdevenir una gran trobada d'amistats, familiars, animadors, músics, diables, castellers, i entitats amb les què havia col·laborat procedents de Les Corts, Sants, l'Empordà, però també d'arreu dels Països Catalans.
El proper dissabte 18 d'abril celebrem la Festa Major de l'Oriol Canals, un acte d'amor col·lectiu cap a la seva persona en el què omplirem places, carrers i escenaris de Les Corts i de Sants (Barcelona). Hi estaran presents durant tot el dia animadors, músics, diables, castellers, esplais, entitats,... i una bona colla d'amistats i familiars: la gran i rica xarxa afectiva que va teixir l'Oriol amb els seus contes, cançons, balleruca i activisme.
Fa uns mesos que des de COMSOC - Comunicació Social teníem la necessitat de tenir una imatge, un nou logo que resumís el que fem i qui som, i per fi l’hem trobat. La criatura ha vingut acompanyada d’un disseny web que, amb l’ajuda de Iwith.org, s’ha fet realitat. Per fi, després d’un intens treball col·lectiu tenim una nova pàgina on podeu trobar tots els projectes de COMSOC: Concurs de podcast, tallers de ràdio, espectacles, els nostres documentals socials i els llibres - cd dels Contes del món.
Vam anar a Còrdova, Posadas, Palma del Río, Marinaleda, Pedrera, Gilena, Morón de la Frontera, Sevilla i al Coronil. Vam ser precisament la setmana del 4 de març perquè es van celebrar els 3 anys de l'ocupació de la finca Somonte. Un moment per actualitzar les imatges i entrevistes que teníem fins ara, parlar amb altres protagonistes, i per poder fer balanç i projectar el futur de l'ocupació i d'aquells jornalers i jornaleres que es van atrevir a desobeir la llei i transformar en alguna cosa real el crit "la terra per a qui la treballa".