Titular notícies

ELS TALLERS DE RÀDIO ESCOLAR TORNEN A ESPLUGUES

Divendres 22 Setembre 2023

Promoure la comunitat, defensar els drets humans i reflexionar a les aules sobre justícia al barri i al món. Aquests són algunes de les prioritats que tenim a COMSOC - Comunicació Social des de fa 15 anys, que es el temps que portem compartint l'educomunicació per la justícia global amb desenes de comunitats educatives. Si voleu conéixer més i experimentar-ho d'aprop, podeu fer-ho participant a un dels tallers que oferim aquest curs a Esplugues de Llobregat.

Taller radiofònic a l'Escola Isabel de Villena
Taller a l'Escola Isabel de Villena d'Esplugues de Llobregat
Fem ràdio, fem comunitat amb l'Isidre Martí a Esplugues FM 3/23
Taller de l'Escola Isidre Martí a Esplugues FM

Ja estan obertes les inscripcions per al present curs escolar 2023-2024 el Programa d’Activitats Educatives Complementàries (PAEC) d’Esplugues de Llobregat. COMSOC torna a facilitar dos tallers de ràdio que potencien les veus dels infants i joves, i promouen un aprenentatge que parteix dels seus propis interessos al mateix temps que reforcen competències bàsiques. Hi ha dues modalitats, continuació us les presentem:

a) Fem ràdio, fem comunitat (4 sessions de 2 hores).
És una activitat que permet introduir-se en el món de la ràdio, en l'entrevista radiofònica en concret, i que potencia vincles amb una entitat, un col·lectiu o una persona rellevant del municipi en el món cooperatiu que el propi alumnat o escola té interès en conèixer. Les dues primeres sessions i la quarta es realitzen al centre educatiu i la tercera, en la que es fa l'entrevista, es viu a l'estudi principal d'Esplugues FM i s'emet posteriorment per antena. Com a mostra, us deixem amb la notícia i el vídeo-resum que recull l'experiència dels infants de l'Escola Isabel de Villena.
 


b) Ràdio, contes i Drets Humans (1 sessió de 4 hores).
L'impacte de la fabricació dels telèfons mòbils en el medi ambient, el dret de les persones a viure en pau i a disposar del dret a l'asil en cas de migració forçada, el dret a l'accés a l'aigua dolça en un moment on cada vegada hi ha menys pluges, el dret a una alimentació adient més enllà de la lògica del mercat capitalista, i el dret a un habitatge digne, són els cinc drets fonamentals que podeu triar en aquesta activitat. Un taller vivencial que, a partir d'una primera dinàmica i una posterior audició d'un relat, és el propi alumnat que resol el problema plantejat tot creant una peça radiofònica que s'enregistra al propi centre educatiu gràcies a la instal·lació d'un kit de ràdio itinerant. Com a mostra, us deixem amb la notícia que recull els fruits del curs anterior amb les escoles Gras i Soler, Matilde Orduña, i Isidre Martí.
 
L’objectiu principal dels tallers radiofònics és estimular la participació, la creació i el coneixement individual i col·lectiu, permetre que els i les alumnes participants prenguin i valorin la seva pròpia paraula, sentin que les possibles solucions o alternatives a les problemàtiques presentades depenen, també, de la seva aportació, i comprenguin que les realitats del nord i del sud estan interconnectades: les seves accions, per petites que siguin, afecten d’altres persones que són com elles.

Les dues activitats són dinamitzades per dues educomunicadores de COMSOC - Comunicació Social que compten amb tot el material radiofònic necessari per a realitzar les sessions. Teniu temps de sol·licitar les activitats fins al 7 d'octubre! Recordeu que el cost l'assumeix l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat i que les activitats es podran executar a partir de gener del 2024. Per a qualsevol dubte o comentari en podem parlar via correu electrònic a info@comsoc.cat

Últimes Notícies