Titular notícies

LA GENT GRAN I LA SALUT A SOTA LA MASCARETA DE RÀDIO VILAMAJOR

Dijous 21 Maig 2020

Vols saber com afecta a les persones grans la pandèmia i com ho estan vivint? Vols conèixer la situació a les residències de Vilamajor? Quines són les reivindicacions del personal sanitari del nostre entorn? Aquestes són algunes de les preguntes que troben resposta en el segon programa de Sota la mascareta, un espai fet per joves de l'Institut Vilamajor a Ràdio Vilamajor centrat, en aquesta ocasió, en el dret a la salut.

La Júlia Palomares entrevista a la Núria Torres, una infermera jubilada veïna de Sant Pere de Vilamajor, que ens comenta com està vivint la crisi sanitària, amb el seu entorn familiar i d'amistats vinculat a la sanitat. La Naira Fernández, condueix una tertúlia molt interessant i necessària amb diferents dones vinculades al món sanitari del Baix Montseny: per una banda intervé la Clara Ariza, metgessa del CAP de Sant Celoni i membre de la Xarxa de Suport Mutu de Vilamajor; per l'altra, l’Anna Aceitón, infermera i referent de medicina comunitària als CAPs de l’Alt Mogent; i finalment, participa la Clara Rojas, també infermera i directora de la Residència Sauleda, de Sant Antoni de Vilamajor. A més a més, també trobareu les notícies de les darreres dues setmanes amb l’equip d’informatius de l’Institut Vilamajor, la secció musical del Lucas Fernández i la secció literària de Cristina Gómez, de la Biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor.

Com deia en Jordi Calvet, recentment en un tuit, "Sota la mascareta, és un programa fet per joves per a tot el poble. Aprenen? Fan un servei a la gent del poble? Ho fan en temps de confinament? Fan un Aprenentatge i Servei des de Casa (ApS)". Tal i com destaca el Diari de l'Educació en aquest article promogut pel Centre de Promoció d'ApS de Catalunya.

A continuació podeu escoltar el programa sencer i gaudir de les diferents seccions en la seva versió ampliada:Vosaltres també podeu participar del programa, envieu una nota de veu al WhatsApp 717 70 58 67. El proper Sota la mascareta serà el dissabte 23 de maig, centrat en el dret a una vida digna, sintonitzeu Ràdio Vilamajor a les 11h del matí. La darrera edició serà el 6 de juny, on escoltarem les veus d'infants i joves parlar del seu confinament i del dret a una educació adequada en aquest temps difícils.

Aquesta iniciativa que neix de COMSOC - Comunicació Social, compta amb la dedicació de Noèlia Aranda, professora de l’optativa de ràdio a l’Institut, i amb dos educomunicadors de COMSOC: en Damià Caro, com a co-director i productor del programa, i amb Clàudia González, com a coordinadora de l’optativa, co-directora del programa i qui us parla des de Sota la mascareta. També és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona, i de la col·laboració de la Xarxa de Suport Mutu de Vilamajor, del Sindicat del Poble, i de la Biblioteca de SAV.

Últimes Notícies