Titular notícies

SOTA LA MASCARETA, UN PROGRAMA IMPULSAT PER JOVES A RÀDIO VILAMAJOR

Dissabte 18 Abril 2020

A partir del dissabte 25 d’abril el nou programa a Ràdio Vilamajor ens permetrà escoltar el batec del poble, les emocions de la seva gent i les seves múltiples formes d’expressar-se en un estat d’alarma. Serà un magazín divulgatiu, d’actualitat local i comunitària a càrrec de les joves de l’Institut Vilamajor. Un espai de trobada per a totes les veïnes i veïns que malgrat el confinament alcen la veu i la comparteixen via Whatsapp, estigueu atentes!

cartell sota la mascaretaLa Júlia, el Lucas, la Naira, l’Oriol, l’Avril, i el Quim, formen part de l’equip de joves de l’INS Vilamajor que mostraran tot allò que s’amaga darrere de cada mascareta i que, en dies de confinament, no tothom pot veure però, potser sí, sentir! Algunes d’elles estan fent l’optativa de ràdio a 3r d’ESO, altres la van fer l’any passat i ara estan a 4t, i alguna més està cursant batxillerat. Així la ràdio escolar, en aquest temps d’emergències, s’obre a tot l’alumnat de l’Institut. I també té especialment oberts els micròfons a les comunitats educatives de les escoles Joan Cases i Torre Roja.

Per ara, completaran l’equip fixe del programa: Cristina Gómez, directora de la Biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor (SAV), amb una secció literària; i Clàudia González, educomunicadora de COMSOC - Comunicació Social, com a conductora i co-productora d’un programa de ràdio excepcional. Darrere el micròfon també estaran, desenvolupant un paper fonamental, Noèlia Aranda, docent de l'INS Vilamajor, que conjuntament amb la Clàudia acompanyen el treball dels joves de l'optativa; i Damià Caro, membre de COMSOC, com a co-productor de l'espai.

Volem comptar amb tu, com a veïna o veí de Vilamajor, i per això us animem a enviar-nos una nota de veu vía WhatsApp al 717 70 58 67. Ja podeu començar a explicar-nos com us dieu i qui sou, què feu aquests dies, què enyoreu i què desitgeu que passi després del confinament. A més, si vols estar al dia de les novetats del programa pots afegir-te al canal de Telegram https://t.me/sotalamascareta

L'estrena del magazín Sota la mascareta serà el dissabte 25 d'abril a les 11h a través del 98.0 de la FM i per Internet. Posteriorment continuarà l'emissió cada quinze dies fins al 6 de juny. La reemissió serà els diumenges a les 18h. El programa de ràdio versarà sobre com la situació actual està impactant en diferents drets: infància, educació, salut i vida digna, els quals es veuen recollits en l'Agenda 2030 on s'inclouen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Davant el decret d’estat d’alarma neix aquesta iniciativa de COMSOC - Comunicació Social que, conjuntament amb l’equip docent de l’Institut, reorienta el projecte “Ràdio i educació per a la justícia global a Vilamajor”. Una activitat que compta amb la complicitat de Ràdio Vilamajor, la Xarxa de Suport Mutu de Vilamajor, la Biblioteca de SAV, el recolzament de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona.

Últimes Notícies