Titular notícies

EL DRET A L’AIGUA, A PRATS DE LLUÇANÈS

Dilluns 28 Maig 2018

El passat 18 de maig vam ser a l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès treballant el dret a l’aigua amb els alumnes de 5è i 6è de primària. De nou, vam comptar amb l’ajuda de “La abuela grillo”.

“La abuela grillo” és un conte autòcton de la comunitat indígena Ayoreo de Bolívia que ens parla de la importància de l’aigua com a dret humà. És una llegenda de la tradició oral que el 2009 vuit joves bolivians van adaptar per a realitzar un curt d’animació que també parlaria dels esdeveniments ocorreguts al país l’any 2000, quan la privatització de l’aigua i la seva distribució a càrrec d’un consorci empresarial transnacional va encarir-la fins a un 300%, desencadenant un cicle de mobilitzacions socials conegudes com La Guerra del Agua.

Parla de Bolívia però ajuda a reflexionar sobre l’aigua sanejada com un dret humà inalienable i sobre la necessitat de cuidar-la també a casa nostra, sobre el malbaratament i les desigualtats, sobre el paper de les empreses i les administracions públiques i sobre la pobresa energètica a les nostres vil·les i ciutats.
 
Taller radiofònic a l'Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès Taller radiofònic a l'Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès

Fet el debat, els alumnes de 5è i 6è de l’Escola Lluçanès van enregistrar cinc contes que donaven continuitat a la història de “La abuela grillo”, però que, des d’allà, proposaven alternatives per a garantir l’accés al dret a l’aigua arreu.

Podeu escoltar-los tots aquí (conte 1, conte 2, conte 3, i conte 4) i, també, fer una ullada a la galeria de fotos del taller. Esperem tornar aviat a Prats de Lluçanès!

Aquest és un dels vuit Tallers de contes radiofònics pels Drets Humans impulsats per COMSOC - Comunicació Social que formen part de l’Oferta d’accions d’educació per al desenvolupament 2017/18 de la Diputació de Barcelona. La DIBA assumeix el 80% del cost total d’aquestes accions, que es poden executar fins al mes d'octubre del 2018 en municipis inferiors a 100.000 habitants. Vols saber-ne més? Clica aquí.

Últimes Notícies