Titular notícies

EL DRET A UN MEDI AMBIENT SOSTENIBLE, A SANT BOI DE LLOBREGAT

Dilluns 14 Maig 2018

El passat 4 i 11 de maig vam ser de nou a l’Escola Pedagogium Cos de Sant Boi de Llobregat per treballar el dret a un medi ambient sostenible amb els alumnes de 4t de primària.

Teníem ganes de tornar a l’Escola Pedagogium Cos, perquè sempre en sortim amb una bona colla de contes radiofònics, replets d’idees per a reflexionar. Aquest any vam treballar el dret a un medi ambient sostenible a partir dels impactes que generen objectes de consum quotidià com els telèfons mòbils.

Va ser molt interessant veure com, a través de diverses dinàmiques, els alumnes prenien consciència de tot el recorregut d’un smartphone, des de l’extracció de coltan a les selves deforestades del Congo fins a la seva conversió en deixalla contaminant a Ghana, passant per la seva fabricació en condicions d’explotació laboral a la Xina. Entre tots vam veure fins a quin punt ignorem com un objecte tan petit desencadena una sèrie de desastres mediambientals i humans.
 
Tallers radiofònics a l'Escola Pedagogium Cos de Sant Boi de Llobregat Tallers radiofònics a l'Escola Pedagogium Cos de Sant Boi de Llobregat

Per proposar solucions al problema, els alumnes van treballar per grups la continuació del conte “La veu de la selva”, ideat a l’IES Escola Industrial de Sabadell per a la primera edició de “Contes del món - Concurs de podcast”. En el conte, una periodista d’un país ric veu com l’extracció del coltan al Congo està duent guerra i contaminació a la seva població. A partir de la seva història, els alumnes van crear i enregistrar els seus propis contes, proposant solucions per als protagonistes, solucions que ens donen pistes sobre el que cal per canviar les coses: empatia, solidaritat, justícia… i una nova manera de fer i pensar!

Podeu escoltar tots els contes enregistats aquí (conte 1, conte 2, conte 3, conte 4, conte 5, conte 6, conte 7, conte 8, conte 9, i conte 10) i, mentrestant, veure la galeria de fotos dels dos tallers.

Fins aviat, Pedagogium Cos!

Aquest és un dels vuit Tallers de contes radiofònics pels Drets Humans impulsats per COMSOC - Comunicació Social que formen part de l’Oferta d’accions d’educació per al desenvolupament 2017/18 de la Diputació de Barcelona. La DIBA assumeix el 80% del cost total d’aquestes accions, que es poden executar fins al mes d'octubre del 2018 en municipis inferiors a 100.000 habitants. Vols saber-ne més? Clica aquí.

Últimes Notícies