Titular notícies

CO-CREACIÓ DE RELATS SONORS A LA SEGONA FASE DE COMUNITATS

CO-CREACIÓ DE RELATS SONORS A LA SEGONA FASE DE COMUNITATS

Aquest any des de COMSOC - Comunicació Social hem tingut el plaer d'acompanyar el procés creatiu sonor i col·lectiu de la segona fase del projecte “COMunitats, relacions sostenibles a l’escola i al món” liderat per la Fundació Akwaba. Aquesta vegada, en lloc de fer entrevistes, hem acompanyat els processos co-creatius del jovent, que ha plasmat les seves impressions i reflexions a través de pòdcasts o relats sonors inspirats en visites grupals a iniciatives d'Economia Social i Solidària als seus respectius barris.


A L'ESTIU (I SEMPRE), SOBERANIA ALIMENTÀRIA!

A L'ESTIU (I SEMPRE), SOBERANIA ALIMENTÀRIA!

Durant aquest curs 2023 - 2024 COMSOC - Comunicació Social ha acompanyat la creació de "Ràdio Planetacció" (a Ivoox i Spotify) dins d'un projecte desenvolupat per part de Justícia Alimentària i la Fundació ADSIS. Amb l'arribada de la calor, de les trobades al voltant d'una taula, de les sobretaules llarges, et convidem a gaudir dels tres episodis creats per alumnat d'educació secundària de tres centres educatius diferents de la ciutat de Barcelona. Dona-li al play per a fer aquest viatge sonor des de la comoditat de casa teva, la platja, el riu o el seient del metro!


FENT RÀDIO HEM FET COMUNITATS AL LLOBREGAT

FENT RÀDIO HEM FET COMUNITATS AL LLOBREGAT

Quines són les veus que conformen les nostres comunitats? Per què pot ser important reconèixer-les i escoltar-les? Aquestes preguntes i d'altres han vehiculat el projecte "Fem ràdio, fem comunitat" desenvolupat des de COMSOC - Comunicació Social a sis centres educatius d'Esplugues de Llobregat al llarg d'aquest curs 2023 - 2024. Tot just aquest cap de setmana les podràs escoltar!


QUINA BONA COLLITA LA DEL SEGON CURS DE RÀDIO A VILAMAJOR

QUINA BONA COLLITA LA DEL SEGON CURS DE RÀDIO A VILAMAJOR

«Us desitjo pel 2024 molta pluja, molta música i mooolta ràaaaadio!». D'aquesta manera acabava el segon "Curs de ràdio pràctic, per connectar amb el món" dinamitzat per COMSOC - Comunicació Social, amb aquests bons desitjos per part d'una de les participants d'una experiència eduradiofònica que ja s'ha consolidat a Sant Antoni de Vilamajor (SAV), municipi del Baix Montseny, de la mà de Ràdio Vilamajor, el suport de l'Ajuntament de SAV i la Diputació de Barcelona.


L'ESCOLA GRAS I SOLER D'ESPLUGUES ESTRENA ESTUDI DE RÀDIO

L'ESCOLA GRAS I SOLER D'ESPLUGUES ESTRENA ESTUDI DE RÀDIO

Quasi una vintena de docents de l'Escola Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat s’ha endinsat amb il·lusió al món radiofònic que s'està expandint de ple en el seu propi centre educatiu. Gràcies a l’estrena d'un kit de ràdio escolar i una formació inicial dinamitzada per COMSOC - Comunicació Social, el grup de mestres ha gaudit de valent teatralitzant un fragment sonor emblemàtic de la història del mitjà i aprenent els aspectes tècnics bàsics per gravar amb la nova eina educomunicativa. En aquests moments ja estan fent servir aquests coneixements i estan en marxa, setmana a setmana, amb l'alumnat del centre.


ELS TALLERS DE RÀDIO ESCOLAR TORNEN A ESPLUGUES

ELS TALLERS DE RÀDIO ESCOLAR TORNEN A ESPLUGUES

Promoure la comunitat, defensar els drets humans i reflexionar a les aules sobre justícia al barri i al món. Aquests són algunes de les prioritats que tenim a COMSOC - Comunicació Social des de fa 15 anys, que es el temps que portem compartint l'educomunicació per la justícia global amb desenes de comunitats educatives. Si voleu conéixer més i experimentar-ho d'aprop, podeu fer-ho participant a un dels tallers que oferim aquest curs a Esplugues de Llobregat.


LA RÀDIO QUE TÉ CURA, RELACIONS SOSTENIBLES A L'ESCOLA I AL MÓN

LA RÀDIO QUE TÉ CURA, RELACIONS SOSTENIBLES A L'ESCOLA I AL MÓN

Programes de ràdio conduits per joves d'entre 9 i 16 anys on es visibilitzen les cures. Aquest curs escolar 2022/23 l'equip de COMSOC - Comunicació Social ha format part d'un programa educatiu al voltant de les cures amb quatre escoles: l'Escola Ernest Lluch i l'Institut Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat; l'Escola César August de Tarragona i l'Institut Escola Arts de Barcelona. Aquest cop hem participat gràcies a la col.laboració amb Akwaba, l'entitat impulsora de la campanya educativa COMunitats, relacions sostenibles a l'escola i al món.


LES LLENGÜES D'ORIGEN A RÀDIO VILAFANT

LES LLENGÜES D'ORIGEN A RÀDIO VILAFANT

Ràdio Vilafant emet avui el programa cultural i lingüístic creat per l'alumnat de 2n i 3er d'ESO de l’Institut Narcís Monturiol de Figueres. Es tracta d'una entrevista a dos alumnes ucraïnesos que han participat dels “Tallers de ràdio en llengües d'origen”, aquesta vegada enregistrada als estudis de l'emissora de Vilafant (Girona) i dinamitzada, com sempre, per l'equip de COMSOC - Comunicació Social.


FEM RÀDIO, FEM COMUNITAT A ESPLUGUES DE LLOBREGAT

FEM RÀDIO, FEM COMUNITAT A ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Durant el curs escolar 2022/23 des de COMSOC - Comunicació Social hem gaudit i après amb joves i no tan joves de cinc centres educatius d'Esplugues de Llobregat: Can Vidalet, Gras i Soler, Isidre Martí, Isabel de Villena i el Centre de Formació de persones Adultres (CFA) Eugeni d'Ors. A més, aquests darrers dos centres també han participat en un dels nostres tallers de "Ràdio, contes i drets humans". Tot això gràcies al Programa d’Activitats Educatives Complementàries (PAEC), impulsat per l'Ajuntament del municipi, i que està sent dinamitzat conjuntament amb altres entitats del sector: BossBrothers, Grup Eirene, Ombú, i Akwaba.


L'ALUMNAT DEL SEGIMON COMAS ARRIBA A RÀDIO MONTESQUIU

L'ALUMNAT DEL SEGIMON COMAS ARRIBA A RÀDIO MONTESQUIU

Aquest divendres 3 de març s'emeten a Ràdio Montesquiu les entrevistes elaborades per infants de l’Escola Segimon Comas, de Sant Quirze de Besora. L'alumnat, participatiu i entusiàstic, ens convida a descobrir i conèixer els personatges reals i propers que els inspiren a través d'un programa únic. És el resultat dels tallers de “Fem ràdio, fem comunitat”, que oferim des de COMSOC - Comunicació Social i que aquest cop hem tingut el plaer de compartir amb tres grups d'aquesta escola de la comarca d'Osona.


AIGUA, HABITATGE I PAU A ESPLUGUES DE LLOBREGAT

AIGUA, HABITATGE I PAU A ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Durant el curs escolar 2021/22 des de COMSOC - Comunicació Social hem gaudit i après amb infants de tres escoles d'Esplugues de Llobregat: Matilde Orduña, Isidre Martí, i Gras i Soler. En aquesta ocasió gràcies a guanyar la licitació del Programa d’Activitats Educatives Complementàries (PAEC), que va fer l'Ajuntament del municipi, conjuntament amb altres entitats del sector: BossBrothers, Grup Eirene, Ombú, i Akwaba.


LES LLENGÜES D'ORIGEN EN ANTENA A BANYOLES I TORTOSA

LES LLENGÜES D'ORIGEN EN ANTENA A BANYOLES I TORTOSA

Alumnes de 6è de l'Escola l'Entorn de Porqueres, i de 2n i 3r d'ESO de l'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, han participat en els “Tallers de ràdio en llengües d'origen” dinamitzats per l'equip de COMSOC - Comunicació Social, de la cooperativa femProcomuns. Una activitat que els ha portat a viure tota una experiència cultural i linguística a les respectives aules i emissores municipals.


A L'ESPAI MIGDIA TAMBÉ FEM RÀDIO, FEM COMUNITAT

A L'ESPAI MIGDIA TAMBÉ FEM RÀDIO, FEM COMUNITAT

Després de l'estrena del taller “Fem ràdio, fem comunitat” a Esplugues de Llobregat l'empresa Àbac Serveis va encarregar a COMSOC - Comunicació Social portar l'activitat a l'espai del migdia de dos instituts de Barcelona: l’Institut Escola Antaviana de Nou Barris i l’Institut Montserrat Roig de Gràcia.


RÀDIO, CONTES I DRET A L'AIGUA A SANT CUGAT I GRAMENET

RÀDIO, CONTES I DRET A L'AIGUA A SANT CUGAT I GRAMENET

Els darrers tallers de COMSOC - Comunicació Social ens han dut noves experiències a través de la col·laboració amb Enginyeria Sense Fronteres: hem portat el taller “Ràdio, contes i el dret a l'aigua" a dos agrupaments escoltes de Sant Cugat del Vallès i a un Centre Obert de Santa Coloma de Gramenet.


ELS INFANTS OMPLEN DE CURIOSITAT ELS ESTUDIS D’ESPLUGUES FM

ELS INFANTS OMPLEN DE CURIOSITAT ELS ESTUDIS D’ESPLUGUES FM

Nois i noies de l’Escola Isabel Villena s’han endinsat com a comunicadors professionals als estudis de la ràdio comunitària del seu municipi, Esplugues FM. Gràcies a l’estrena del nou taller “Fem ràdio, fem comunitat”, han gaudit d’aquesta experiència que els ha permès entrevistar a persones i entitats relacionades amb temàtiques del seu interès. Un material que s’ha emès durant tres caps de setmana per l’FM i que ara el trobeu en podcast al iVoox.


FEM RÀDIO ESCOLAR I COMUNITÀRIA AMB L'ESCOLA ISABEL DE VILLENA

FEM RÀDIO ESCOLAR I COMUNITÀRIA AMB L'ESCOLA ISABEL DE VILLENA

Comença una aventura entre la ràdio i l’Escola Isabel de Villena, d’Esplugues de Llobregat, que connecta l'alumnat amb el seu entorn més proper. Li diem: “Fem ràdio, fem comunitat”, i es tracta d’un nou taller que oferim des de COMSOC - Comunicació Social per apropar temes d’interès dels infants i joves amb la complicitat de col·lectius que fan possible la iniciativa. En aquest cas, comptem amb la col·laboració del consistori municipal i d'Esplugues FM.


TALLERS DE RÀDIO PER FER FRONT A LA PANDÈMIA

TALLERS DE RÀDIO PER FER FRONT A LA PANDÈMIA

La ràdio al llarg de la seva història ha estat capaç d'adaptar-se als nous temps i, malgrat les restriccions actuals a conseqüència de la pandèmia, la ràdio practicada a l'escola també ha trobat noves maneres de ser una eina útil. Per això, el Programa d’Activitats Educatives Complementàries (PAEC) d’Esplugues de Llobregat, d’aquest curs 2020-2021, ha inclòs nous tallers de ràdio presencials, semipresencials i virtuals. El cost de l'activitat l'assumeix el consistori d'Esplugues. Teniu temps per apuntar-vos-hi fins al 31 de gener!


VEÏNAT DE VILAMAJOR VALORA EL PROGRAMA DE SOTA LA MASCARETA

VEÏNAT DE VILAMAJOR VALORA EL PROGRAMA DE SOTA LA MASCARETA

La ràdio de l'Institut Vilamajor, de Sant Pere de Vilamajor, s'ha reinventat. Arran de la crisi sanitària provocada per la CoVid-19, i el conseqüent tancament de les aules, l'alumnat, tot i confinat, ha seguit fent ràdio des de casa. Les ganes i l'accés a dispositius d'enregistrament han fet possible que l'emissora escolar s'activés i s'obrís més enllà del grup d'estudiants de l'optativa. Així, els i les joves interessades pel món radiofònic han impulsat el programa Sota la mascareta, emès quinzenalment a Ràdio Vilamajor.


L’EDUCACIÓ SOTA LA MASCARETA DEL JOVENT A RÀDIO VILAMAJOR

L’EDUCACIÓ SOTA LA MASCARETA DEL JOVENT A RÀDIO VILAMAJOR

Com han viscut els infants el confinament? Com concilien les joves la situació a casa i els deures de l’escola? Quines incerteses ha provocat la Covid-19 per l’alumnat de cara al pròxim curs? Si voleu respostes, us convidem a escoltar-les en la quarta i última edició de Sota la mascareta dedicada al dret a l’educació, un espai radiofònic fet per joves de l'Institut Vilamajor a Ràdio Vilamajor.


VIDA DIGNA A SOTA LA MASCARETA DE RÀDIO VILAMAJOR

VIDA DIGNA A SOTA LA MASCARETA DE RÀDIO VILAMAJOR

Quin ha estat l’impacte econòmic de la Covid-19 a Vilamajor? Vols saber quins recursos hi ha per donar suport a les famílies més afectades i quina ha estat la reacció del poble davant d’aquesta nova realitat? Si voleu respostes, us convidem a escoltar-les en un tercer i penúltim programa de Sota la mascareta, un espai fet per joves de l'Institut Vilamajor a Ràdio Vilamajor centrat, en aquesta ocasió, en el dret a una vida digna.


LA GENT GRAN I LA SALUT A SOTA LA MASCARETA DE RÀDIO VILAMAJOR

LA GENT GRAN I LA SALUT A SOTA LA MASCARETA DE RÀDIO VILAMAJOR

Vols saber com afecta a les persones grans la pandèmia i com ho estan vivint? Vols conèixer la situació a les residències de Vilamajor? Quines són les reivindicacions del personal sanitari del nostre entorn? Aquestes són algunes de les preguntes que troben resposta en el segon programa de Sota la mascareta, un espai fet per joves de l'Institut Vilamajor a Ràdio Vilamajor centrat, en aquesta ocasió, en el dret a la salut.


EL PRIMER PROGRAMA DE SOTA LA MASCARETA A RÀDIO VILAMAJOR

EL PRIMER PROGRAMA DE SOTA LA MASCARETA A RÀDIO VILAMAJOR

L'estrena de Sota la mascareta, a Ràdio Vilamajor, va ser tot un éxit. Malgrat les dificultats tècniques que suposa preparar i enregistrar un programa de ràdio confinats a casa, un grup de joves de l'Institut Vilamajor, acompanyats per l'equip de COMSOC - Comunicació Social i del propi centre, van obrir els micròfons al veïnat de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor per parlar dels drets dels infants durant l'estat d'alarma. Ho voleu escoltar?


SOTA LA MASCARETA, UN PROGRAMA IMPULSAT PER JOVES A RÀDIO VILAMAJOR

SOTA LA MASCARETA, UN PROGRAMA IMPULSAT PER JOVES A RÀDIO VILAMAJOR

A partir del dissabte 25 d’abril el nou programa a Ràdio Vilamajor ens permetrà escoltar el batec del poble, les emocions de la seva gent i les seves múltiples formes d’expressar-se en un estat d’alarma. Serà un magazín divulgatiu, d’actualitat local i comunitària a càrrec de les joves de l’Institut Vilamajor. Un espai de trobada per a totes les veïnes i veïns que malgrat el confinament alcen la veu i la comparteixen via Whatsapp, estigueu atentes!


LA RÀDIO I EL DRET A UNA ALIMENTACIÓ ADIENT ARRIBEN A L'INS LA MALLOLA

LA RÀDIO I EL DRET A UNA ALIMENTACIÓ ADIENT ARRIBEN A L'INS LA MALLOLA

L'Institut La Mallola, d'Esplugues de Llobregat, manté els tallers "Ràdio, contes i Drets Humans" de COMSOC - Comunicació Social com a activitat dins del currículum. Aquest any, han estat els tres grups de segon d'ESO els que han participat en la proposta educomunicativa. Els tallers, de quatre hores de durada, s'han fet a les instal·lacions del centre el 23 i 28 d'octubre, i l'11 de novembre.


MÉS JOVES DE L'INSTITUT VILAMAJOR COMENCEN A FER RÀDIO

MÉS JOVES DE L'INSTITUT VILAMAJOR COMENCEN A FER RÀDIO

L’Institut Vilamajor (Baix Montseny) ofereix als joves una optativa de ràdio. Aquest serà el segon any del projecte radiofònic i, com l'anterior curs, han volgut comptar amb els nostres tallers d'iniciació a la ràdio adreçats als cinc grups-classe de 3r d’ESO. La iniciativa, dinamitzada per educomunicadors de COMSOC - Comunicació Social, neix amb la finalitat d’oferir a l’alumnat les eines bàsiques per conèixer més de prop el món radiofònic i a posicionar-se davant del micròfon.


JA PODEU RESERVAR EL TALLER SUBVENCIONAT «RÀDIO, CONTES I DRETS HUMANS»

JA PODEU RESERVAR EL TALLER SUBVENCIONAT «RÀDIO, CONTES I DRETS HUMANS»

Creieu que en el temps que estem vivint és important defensar els drets fonamentals i que els infants i joves sapiguen quins drets tenen? Per l'equip de COMSOC - Comunicació Social és una prioritat des de fa 10 anys, que són els anys que portem practicant l'educomunicació per la justícia global colze a colze amb desenes de comunitats educatives. Ara us proposem viure l'experiència "Ràdio, contes, i Drets Humans" per tal de facilitar el diàleg, el coneixement i l'acció transformadora.


LA PRINCESA VALENTA ARRIBA A LA FESTA MAJOR DE FIGARÓ

LA PRINCESA VALENTA ARRIBA A LA FESTA MAJOR DE FIGARÓ

La Festa Major 2019 de Figaró - Montmany, celebrada del 24 d'agost a l'1 de setembre, va comptar amb la presència d'un conte feminista titulat "La princesa valenta". Una obra que vam enregistrar gràcies al taller de ràdio que vam dinamitzar des de COMSOC - Comunicació Social i la complicitat de l'Ajuntament del municipi.


LA RÀDIO IMPULSADA PELS JOVES A L'AMETLLA DEL VALLÈS

LA RÀDIO IMPULSADA PELS JOVES A L'AMETLLA DEL VALLÈS

A l'Ametlla del Vallès els joves de l'Institut Eugeni Xammar aprenen a fer ràdio i al mateix temps treballen en equip, investiguen, generen coneixement col·lectiu i dialoguen amb persones expertes en la matèria. Tota una aventura humana i sonora que ara podeu sentir de ben a prop. Trobareu més de vint peces radiofòniques creades durant el curs 2018/19 per tres grups - classe de 3er d'ESO, que posen atenció en diferents temes: masclisme, col·lectiu LGTBi, maltractament animal, l'addicció als videojocs, i l'igualtat de gènere a l'esport.


RÀDIO, FEMINISME I CANVI CLIMÀTIC A L’INSTITUT VILAMAJOR

RÀDIO, FEMINISME I CANVI CLIMÀTIC A L’INSTITUT VILAMAJOR

Una quarantena de joves de 3r d’ESO han estat treballant durant cinc mesos els diferents gèneres radiofònics amb la finalitat de crear el seu propi programa, en el marc del projecte "Ràdio i educació pel desenvolupament a Vilamajor" dinamitzat per educomunicadores de COMSOC - Comunicació Social i professores de l'Institut Vilamajor de Sant Pere de Vilamajor (Baix Montseny).


JOVES DE L'ESCOLA ISABEL DE VILLENA FAN PINYA PER UNA ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

JOVES DE L'ESCOLA ISABEL DE VILLENA FAN PINYA PER UNA ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

Els joves de 4t d'ESO de l'Escola Isabel de Villena d'Esplugues de Llobregat, tracten el dret a una alimentació adient i experimenten les seves dots com a locutors de ràdio amb guions dialogats escrits per ells mateixos.


MÉS DE 100 INFANTS DE L'ESCOLA GRAS I SOLER CREEN CONTES SOBRE DRETS HUMANS

MÉS DE 100 INFANTS DE L'ESCOLA GRAS I SOLER CREEN CONTES SOBRE DRETS HUMANS

Més de 100 infants de l'Escola Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat han tornat a gaudir i aprendre amb els tallers "Ràdio, contes i Drets Humans". Entre el 17 de maig i el 7 de juny els grups - classe de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària s'han apropat al dret a l'accés a l'aigua i al dret a viure en un medi ambient adequat. Després de jugar, escoltar i dialogar, han creat unes originals peces radiofòniques. Les voleu escoltar?


TALLERS DE RÀDIO, CONTES I DRETS HUMANS A L'ESCOLA VICENTE FERRER DE SANT BOI

TALLERS DE RÀDIO, CONTES I DRETS HUMANS A L'ESCOLA VICENTE FERRER DE SANT BOI

L'alumnat del cicle superior de primària de l'escola Vicente Ferrer, ha pogut viure com el món és més petit del que sembla, i com les nostres accions afecten altres llocs del planeta. Contes i veu van completar l'experiència amb dos tallers contractats per l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.


EL TALLER RADIOFÒNIC SOBRE REFUGIATS TORNA A SANT QUIRZE DE BESORA

EL TALLER RADIOFÒNIC SOBRE REFUGIATS TORNA A SANT QUIRZE DE BESORA

Per setè any consecutiu COMSOC – Comunicació Social ha col·laborat amb l’escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora. Un any més, un taller radiofònic ha fet posar els alumnes de 6è de primària a la pell de les persones refugiades.


ARRENQUEM L’OPTATIVA DE RÀDIO DE L’INSTITUT VILAMAJOR EN EL DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO

ARRENQUEM L’OPTATIVA DE RÀDIO DE L’INSTITUT VILAMAJOR EN EL DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO

El dia per començar l’optativa de ràdio a l’Institut Vilamajor no podia ser millor que el Dia Mundial de la Ràdio, el 13 de febrer. Per això, els dos educomunicadors de COMSOC – Comunicació Social, juntament amb els professors que ens acompanyaran en aquesta aventura, vam decidir que la primera sessió la faríem des dels estudis de Ràdio Vilamajor. Això va ser possible gràcies al suport incondicional dels voluntaris que mantenen viva l’emissora municipal, i de la complicitat del consistori.


PRIMERS PASSOS DE RÀDIO A L'INSTITUT VILAMAJOR

PRIMERS PASSOS DE RÀDIO A L'INSTITUT VILAMAJOR

A l’Institut Vilamajor tenen ganes de ràdio. Creuen que la introducció d’aquest mitjà a l’aula com una eina pedagògica més pot ajudar a treballar les habilitats comunicatives, la comprensió lectora, el treball en equip i la reflexió sobre valors a partir de l’experiència quotidiana. Amb aquesta idea, el passat mes de novembre vam fer un taller d’introducció a la ràdio amb els alumnes de les quatre línies de 3r d’ESO. Voleu saber com va anar?


EL PROGRAMA D'ACTIVITATS EDUCATIVES D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT INCLOU ELS TALLERS RADIOFÒNICS

EL PROGRAMA D'ACTIVITATS EDUCATIVES D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT INCLOU ELS TALLERS RADIOFÒNICS

El Programa d'Activitats Educatives Complementàries (PAEC) d'Esplugues de Llobregat inclou per aquest curs 2018-19 el Taller de contes radiofònics pels Drets Humans. Una activitat subvencionada pel consistori que més de mig miler d'infants i joves del municipi ja han realitzat. Teniu temps fins el 15 d'octubre per reservar una activitat d'educació viva que combina contes, ràdio i Drets Humans.


EL TALLER «CONTES, RÀDIO I DRETS HUMANS» A LA GUIA D'ACTIVITATS EDUCATIVES DE SANT BOI

EL TALLER «CONTES, RÀDIO I DRETS HUMANS» A LA GUIA D'ACTIVITATS EDUCATIVES DE SANT BOI

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat aposta per impulsar una Ciutat educadora amb diferents eines i iniciatives. Una d'elles és la Guia d'activitats per a escoles, instituts i famílies, en la què Comsoc - Comunicació Social hi participa des del curs 2016-17 oferint el taller reanomenat "Contes, ràdio i Drets Humans", una acció subvencionada que la comunitat educativa del municipi ja pot sol·licitar.


LA SOPA DE PEDRES ARRIBA A LA FESTA MAJOR DE FIGARÓ

LA SOPA DE PEDRES ARRIBA A LA FESTA MAJOR DE FIGARÓ

Un any més, i ja en van quatre, l’Ajuntament de Figaró – Montmany ha comptat amb la complicitat de Comsoc – Comunicació Social per enregistrar un conte, en aquest cas la gustosa Sopa de pedres. L’heu provada mai?


RÀDIO L’AMETLLA JA TÉ LOGO I SINTONIA OFICIAL

RÀDIO L’AMETLLA JA TÉ LOGO I SINTONIA OFICIAL

Més d’un centenar de persones han votat online, a través de la web http://www.ametlla.cat/, els treballs realitzats pels alumnes de 3er i 4rt d’ESO de l’Institut Eugeni Xammar de l’Ametlla del Vallès.


ESTÀ A LES TEVES MANS DECIDIR EL LOGO I LA SINTONIA DE RÀDIO L’AMETLLA

ESTÀ A LES TEVES MANS DECIDIR EL LOGO I LA SINTONIA DE RÀDIO L’AMETLLA

Del 6 al 18 de juny s’obre una votació online per triar aquests dos elements claus que contribuiran a construir la identitat corporativa de l’emissora de l'Ametlla del Vallès, participada pel jovent del poble.


EL DRET A L’AIGUA, A PRATS DE LLUÇANÈS

EL DRET A L’AIGUA, A PRATS DE LLUÇANÈS

El passat 18 de maig vam ser a l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès treballant el dret a l’aigua amb els alumnes de 5è i 6è de primària. De nou, vam comptar amb l’ajuda de “La abuela grillo”.


TRES TALLERS, TRES DRETS HUMANS, A L’IES JOANOT MARTORELL

TRES TALLERS, TRES DRETS HUMANS, A L’IES JOANOT MARTORELL

Entre els mesos d’abril i maig vam treballar el dret a un habitatge digne, a una alimentació adient i a un medi ambient sostenible amb els alumnes de 2º d’ESO de l’IES Joanot Martorell d’Esplugues de Llobregat. Tota una experiència!


EL DRET A UN MEDI AMBIENT SOSTENIBLE, A SANT BOI DE LLOBREGAT

EL DRET A UN MEDI AMBIENT SOSTENIBLE, A SANT BOI DE LLOBREGAT

El passat 4 i 11 de maig vam ser de nou a l’Escola Pedagogium Cos de Sant Boi de Llobregat per treballar el dret a un medi ambient sostenible amb els alumnes de 4t de primària.


EL DRET A L’AIGUA, A SANT QUIRZE DE BESORA

EL DRET A L’AIGUA, A SANT QUIRZE DE BESORA

Com a autèntics periodistes, el passat 6 d’abril vam treballar el dret a l’aigua amb els alumnes de 6è de primària de l’Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora. Per fer-ho vam comptar amb l’ajuda d’un nou conte: “La abuela grillo”.


TREBALLEM EL DRET A LA PAU I A L’ASIL A L’IES LA MALLOLA

TREBALLEM EL DRET A LA PAU I A L’ASIL A L’IES LA MALLOLA

No és una crisi oblidada. No ens en volem oblidar. Entre març i abril vam ser a l’IES La Mallola de l’Esplugues de Llobregat preguntant-nos com podem garantir drets humans que ens toquen de ben a prop. Els alumnes dels tres grups de 2n d’ESO ens van ajudar a trobar respostes.


DRET A UN HABITATGE DIGNE I AL MEDI AMBIENT A L’ESCOLA GRAS I SOLER

DRET A UN HABITATGE DIGNE I AL MEDI AMBIENT A L’ESCOLA GRAS I SOLER

Els passats 14 de febrer i 7 de març vam ser a l’Escola Gras i Soler de l’Esplugues de Llobregat treballant els drets humans amb els alumnes de 5è i 6è de primària. El conte “Quan perdem la por” i les conseqüències mediambientals en la fabricació de telèfons mòbils van ser els eixos principals dels tallers que hi vam realitzar.


DOS TALLERS SOBRE EL DRET A L’AIGUA A ESPLUGUES DE LLOBREGAT

DOS TALLERS SOBRE EL DRET A L’AIGUA A ESPLUGUES DE LLOBREGAT

El passat 21 de febrer i 16 de març vam treballar el dret a l’aigua amb els alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Isabel de Villena. Per fer-ho vam comptar amb l’ajuda d’un nou conte: “La abuela grillo”.


TRES TALLERS RADIOFÒNICS SOBRE LA PAU I EL DRET D’ASIL A SANT QUIRZE DEL VALLÈS

TRES TALLERS RADIOFÒNICS SOBRE LA PAU I EL DRET D’ASIL A SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Els passats 13, 15 i 17 de novembre vam instal·lar el nostre kit de ràdio al Vallès per treballar els drets dels infants amb els alumnes de sisè de primària de l’Escola Taula Rodona de Sant Quirze del Vallès. Voleu saber com va anar?


RECUPEREM L'ORIGEN DE LA FESTA MAJOR DE FIGARÓ - MONTMANY

RECUPEREM L'ORIGEN DE LA FESTA MAJOR DE FIGARÓ - MONTMANY

El divendres 1 de setembre vam participar a la Festa Major de Figaró - Montmany amb un taller radiofònic. L'activitat va permetre als joves participants enregistrar, al Centre Cívic del poble, una història que ens apropa a l'origen d'aquesta festa que congrega, any rere any, a petits i grans.


TALLER RADIOFÒNIC SOBRE REFUGIATS A OLESA DE MONTSERRAT

TALLER RADIOFÒNIC SOBRE REFUGIATS A OLESA DE MONTSERRAT

El passat 12 de juny vam treballar sobre la realitat dels refugiats amb els alumnes de 2n d’ESO de l’escola Daina-Isard d’Olesa de Montserrat. Teníem un doble repte per davant: fer el taller amb 40 alumnes i amb només dues hores. Tot va sortir bé!


Feed RSS de notícies