Llibres i discs
 
Quan som infants, i sobretot joves, potser escoltem i ens donen a conèixer noms d'escriptors i escriptores importants del segle XX com són Gabriel García Márquez, Mercè Rodoreda, Federico García Lorca, i Maria Aurèlia Capmany. Podem apredre a escriure comprenent els seus textos, experiències i pensaments. Ara bé, coneixeu obres literàries realitzades en la seva integritat per la mainada? Ara en coneixereu un grapat.
 
Des de COMSOC - Comunicació Social hem dinamitzat el Concurs de podcast - Contes del Món durant set cursos, del 2009-10 al 2015-16. Arran d'aquesta iniciativa que posa les noves tecnologies de la comunicació al servei de la cultura popular i que ha comptat amb la creativitat de més de 10.000 joves i 200 comunitats educatives, hem reunit més de 1.000 històries sonores que ens apropen a diferents realitats socioculturals del planeta Terra. Aquest patrimoni immaterial de tradició oral ara té forma de llibres - discs, emulant la feina que va fer Enric Valor amb les Rondalles valencianes.

A la botiga online trobareu una col·lecció de vuit obres que contenen 168 contes narrats amb la veu dels petits grans autors i autores. Per una banda, set llibres - discs que recullen anualment els 24 relats finalistes del certamen i de l'altra, un àlbum il·lustrat que potencia una història creada per les paraules de la jove Lúa Todó i dels dibuixos de l'artista Joan Turu: Quan perdem la por (Comsoc i Pol·len edicions, 2016). Aquest darrer llibre inspirat en la lluita de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca està editat gràcies al suport popular i es pot escoltar online. L'autora es posa a la pell d'una nena de set anys i convida a organitzar-se per perdre la por a un desnonament.

Us convidem a fer-vos amb aquests exemplars que formen part de la cultura popular, oral i viva, i que pretenen potenciar l'escolta i la veu dels més petits de la casa. Un material apte per a totes les edats i cent per cent recomanat com a eina educativa.

400x400