Contes del Món

Hi havia una vegada, érase una vez, stória stória,... tots els pobles tenen la seva manera de contar històries i nosaltres les volem escoltar totes. El Concurs de podcast – Contes del Món t'anima a què ens expliquis en llengua catalana contes populars, tradicionals i de creació pròpia que parlin d'alguna realitat sociocultural del planeta Terra.

En les set edicions que portem del concurs han participat escoles, instituts, universitats, ampa's, famílies, centres de normalització lingüística, moviments socials i un grapat de persones a títol individual. Han participat des de les diferents comarques de parla catalana i fins i tot des de l'estranger, com és el cas de l'associació de mares catalanes al món, l'Escoleta de Basilea a Suïssa, la Universitat de París i la Universitat de Califòrnia als Estats Units.

Suma’t al carro dels Contes del Món! Formaràs part de la comunitat de 10.000 infants, joves i adults que han creat gairebé 1.000 relats. Un bon recull d'aquestes històries les publiquem en llibres-cd i les portem damunt l'escenari amb els espectacles produïts amb la col·laboració d'en Carles Cuberes, na Marta Gorchs, en Rah-mon Roma, i en Jordi Tonietti, quatre animadors que en saben un cabàs de “cantar contes i contar cançons” i així ho fan en els espectacles que pots portar al teu centre educatiu, biblioteca o barri.

Una eina per treballar les competències bàsiques a l'aula. Un pretext per explicar les històries de lluita i resistència en les què vivim. Una motivació extra per millorar l'expressió oral, escrita i plàstica. Una bona manera d'acollir i de conèixer altres cultures al mateix temps que comparteixes la pròpia. Una iniciativa que facilita el treball cooperatiu, l'escolta i l'expressió d'emocions. Una proposta que connecta les famílies amb el centre educatiu. Una excel·lent manera d'aprendre la llengua catalana a l'estranger. Un present per no perdre mai l'infant que portem dins. Un bombó per a les àvies que atresoren la memòria. Tot això i més és el què diuen des de moviments socials, escoles, instituts, universitats, ampa's, famílies, i centres de normalització lingüística. Sabeu a què es refereixen?

Us convidem a visualitzar el següent vídeo, us apropareu a l'experiència d'una comunitat educativa:

400x400