Contes del Món

Hi havia una vegada, érase una vez, stória stória,... tots els pobles tenen la seva manera de contar històries i nosaltres les volem escoltar totes. El Concurs de podcast – Contes del Món ha animat durant set anys a explicar en llengua catalana contes populars, tradicionals i de creació pròpia que parlin d'alguna realitat sociocultural del planeta Terra.

En les set edicions que del concurs han participat escoles, instituts, universitats, ampa's, famílies, centres de normalització lingüística, moviments socials i un grapat de persones a títol individual. Han participat des de les diferents comarques de parla catalana i fins i tot des de l'estranger, com és el cas de l'associació de mares catalanes al món, l'Escoleta de Basilea a Suïssa, la Universitat de París i la Universitat de Califòrnia als Estats Units.

S'han suma’t al carro dels Contes del Món moltes persones i col·lectius. Hem format una comunitat de 10.000 infants, joves i adults que han creat gairebé 1.000 relats. Un bon recull d'aquestes històries les hem publicat en llibres-cd i les portem damunt l'escenari amb els espectacles produïts amb la col·laboració d'en Carles Cuberes, na Marta Gorchs, en Rah-mon Roma, i en Jordi Tonietti, quatre animadors que en saben un cabàs de “cantar contes i contar cançons” i així ho fan en els espectacles que pots portar al teu centre educatiu, biblioteca o barri.

Una eina per treballar les competències bàsiques a l'aula. Un pretext per explicar les històries de lluita i resistència en les què vivim. Una motivació extra per millorar l'expressió oral, escrita i plàstica. Una bona manera d'acollir i de conèixer altres cultures al mateix temps que comparteixes la pròpia. Una iniciativa que facilita el treball cooperatiu, l'escolta i l'expressió d'emocions. Una proposta que connecta les famílies amb el centre educatiu. Una excel·lent manera d'aprendre la llengua catalana a l'estranger. Un present per no perdre mai l'infant que portem dins. Un bombó per a les àvies que atresoren la memòria. Tot això i més és el què diuen des de moviments socials, escoles, instituts, universitats, ampa's, famílies, i centres de normalització lingüística. Sabeu a què es refereixen? Al Concurs de podcast - Contes del Món!

Us convidem a visualitzar el següent vídeo, us apropareu a l'experiència d'una comunitat educativa:

400x400