Titular notícies

QUINA BONA COLLITA LA DEL SEGON CURS DE RÀDIO A VILAMAJOR

Dijous 11 Gener 2024

«Us desitjo pel 2024 molta pluja, molta música i mooolta ràaaaadio!». D'aquesta manera acabava el segon "Curs de ràdio pràctic, per connectar amb el món" dinamitzat per COMSOC - Comunicació Social, amb aquests bons desitjos per part d'una de les participants d'una experiència eduradiofònica que ja s'ha consolidat a Sant Antoni de Vilamajor (SAV), municipi del Baix Montseny, de la mà de Ràdio Vilamajor, el suport de l'Ajuntament de SAV i la Diputació de Barcelona.

Al llarg d'una desena de sessions les participants han gaudit dels coneixements, els recursos, els exemples, i les pràctiques necessàries per poder elaborar un projecte radiofònic relacionat amb la realitat glocal i amb l’expressivitat pròpia del llenguatge sonor. Només començar ja van tenir temps d'aprendre i jugar a través del poder del ràdio teatre, per seguidament anar descobrint i realitzant diferents gèneres que conformen la majoria de programes del panorama radiofònic actual, com són la notícia, la crònica, l'entrevista, el debat, la tertúlia, el reportatge i el relat radiofònic. Us podeu fer una idea visual a través de l'àlbum de fotos de l'experiència.
 
2a edició Curs de ràdio pràctic per connectar amb el món. Curs 23/24 2a edició Curs de ràdio pràctic per connectar amb el món. Curs 23/24

Un apropament a cadascun dels gèneres radiofònics experiencial i a l'Agenda 2030, ben viva, a través de l'interior de l'estudi de Ràdio Vilamajor, però també gràcies a l'exterior del poble. Per exemple, amb la visita a la Biblioteca Joana Raspall de Sant Antoni de Vilamajor on van actuar d'autèntics cronistes (escoltar àudio) per explicar la taula rodona "Les productores que ens alimenten" protagonitzada per Marissa Pelàez, elaboradora de Cor del Montseny; Laura Garrit, pagesa de Gerds amb consciència; Mar Gordó i Gina Barenys, pastores de Ca l'Enrelat. Un espai de diàleg conduït per Laura Villar, de GraMa - Pa, horta i agroecologia a Vilamajor, el divendres 27 d'octubre. Les veureu també a les fotografies.

Com a darrer exercici el grup de participants va crear audiogrames per explicar una experiència personal relacionada amb la ràdio i/o valorar l'experiència viscuda aquest darrer trimestre de l'any. Una mostra de les quals les podreu veure i escoltar a les nostres xarxes socials (i a continuació). El curs es va finalitzar al mes de desembre, però les ganes d'impulsar projectes sonors arrelats al territori i amb una mirada al món no ha cessat. Ja hi ha energia i esforç destinat, per exemple, a elaborar un projecte de salut mental adreçat a un públic jove i a un programa de ràdio molt coral impulsat per un grup de participants en la formació. Estigueu atentes!
 

Últimes Notícies