Titular notícies

CURS DE RÀDIO PRÀCTIC A RÀDIO VILAMAJOR

Dimecres 14 Setembre 2022

Quan encara ressona el programa de ràdio "Broten podcasts al Porxo de Can Sauleda" (Sant Antoni de Vilamajor) que va suposar la presentació dels brots sonors acompanyats al llarg del "Curs de podcasts, les noves narratives que escolta el món", us presentem un curs gratuït que us permetrà submergir-vos de ple en la pràctica radiofònica. Les sessions seran els divendres a la tarda, del 7 d'octubre al 16 de desembre, i tindran lloc a Ràdio Vilamajor. Les inscripcions estan obertes fins al 5 d'octubre, però les places són limitades, així que espavila’t!

Detalls de la formació

El «Curs de ràdio pràctic, per connectar amb el món» s’adreça a persones amb una edat mínima de 16 anys que tinguin la disponibilitat i el compromís d’assistir al 80% de les sessions. Les places són limitades i s’atorguen per ordre d’inscripció. La gratuïtat del curs és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona.

La formació comença el 7 d'octubre i acaba el 16 de desembre de 2022, i es realitza de manera presencial els divendres a la tarda de 18 a 20h a Ràdio Vilamajor, amb qui us realitzem la proposta.curs de radio practic vilamajor

El curs es centrarà a facilitar els coneixements, els recursos, els exemples, i les pràctiques necessàries per poder elaborar un projecte radiofònic amb l’expressivitat pròpia del llenguatge sonor. A més, cada persona inscrita disposarà de cinc hores de tutoria personalitzada per tal de gaudir de l'acompanyament necessari per fer créixer el seu propi projecte.

La metodologia de les sessions combinarà l'exposició de continguts, l'audició de materials, un diàleg permanent amb els i les participants, la pràctica sonora als estudis de l'emissora, i temps per a preparar el propi projecte. També hi haurà un treball col·laboratiu entre iguals, a través de diferents dinàmiques grupals, que permetrà compartir les habilitats i competències de les persones participants, compartir aprenentatges i intercooperar.

El contingut del projecte radiofònic ha d’estar relacionat amb l’Agenda 2030, que recull els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i que tracten temes tan diversos com la igualtat de gènere, l’acció climàtica, i el consum i la producció sostenibles. Potser ara no tens clar com encaixar els teus interessos amb aquests objectius, si és així no pateixis, és normal! En parlarem a l'inici de curs, però si ho prefereixes envia’ns un WhatsApp al 717 70 58 67 i ho comentem!

Et convidem a crear l'espai radiofònic que voldries escoltar, a passar-t'ho bé amb el que fas, a compartir-ho amb els pobles de Vilamajor i amb el teu públic objectiu. Reserva la teva plaça fins el 5 d'octubre enviant un correu a info@comsoc.cat amb el teu nom, cognom, edat, motivació i telèfon de contacte, i ben aviat et confirmarem la disponibilitat.

Experiència de l’equip

COMSOC - Comunicació Social és una entitat sense ànim de lucre que neix l’any 2008 i que actualment forma part de la cooperativa femProcomuns. Des dels seus orígens estimula l’educomunicació especialment a través de la ràdio. Amb experiència a ràdios locals i emissores nacionals, l’any 2009 ja va engegar un projecte educatiu i cultural on el podcast era un element central, el van anomenar «Concurs de podcast – Contes del món» i va tenir una acollida impressionant durant set anys: va promoure la creació de gairebé 1.000 podcasts per part d’infants, joves i adults.

Amb l’experiència d’haver format a centenars de joves a través de tallers radiofònics, va dinamitzar una optativa de ràdio a l’Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor). I va ser aquí, durant el confinament del 2019, que va néixer el programa de ràdio «Sota la mascareta», premiat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya als Premis eduCAC, Des de finals del 2020 COMSOC impulsa la creació de Ràdios Escolars en Xarxa (REX), un espai comú per les emissores educatives d’arreu dels Països Catalans, i recentment promou la primera edició d'aquesta escola radiofònica a Ràdio Vilamajor, amb la dinamització dels cursos de podcasts i de ràdio.

Últimes Notícies