Titular notícies

COMSOC - COMUNICACIÓ SOCIAL OPTA AL PREMI ORIOL CANALS D'ANIMACIÓ INFANTIL

Dimarts 24 Novembre 2015

Mai haguéssim volgut formar part d'aquest Premi Oriol Canals, perquè voldríem conviure amb qui es definia com a "educador de formació, cantant i animador de professió i somiatruites inconformista de vocació". Estem tristos per la seva mort. Però procurem fer el cor fort i viure al món amb un somriure transformador com feia l'Oriol. Ens alegrem que Òmnium Les Corts hagi creat aquest premi per recordar la seva persona i obra, i destacar creadors que han fet contribucions rellevants en l’àmbit de la música, les arts escèniques o altres formes d’oci cultural, amb vocació educadora i de transformació social per al públic infantil dels Països Catalans.

El Premi d’espectacles d'animació infantil Oriol Canals està destinat a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu en l'àmbit de l'educació social i del lleure. Vol reconèixer el treball d'una persona, entitat o grup que per la seva obra d'animació infantil en llengua catalana i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual hagi contribuït de manera notable i continuada a l'enriquiment social i cultural del nostre país.

Les quatre candidatures proposades pel jurat són Rocu i el mar dels invisibles, el Biberó Rock, l'Inventari de contes, i nosaltres COMSOC - Comunicació SocialLa concessió del Premi és confiada des de bon principi a un Jurat, integrat per 3 persones de reconegut prestigi en l’àmbit cultural i intel·lectual. El jurat s'ha reunit a l'octubre i ha fet una primera selecció de propostes d'animació infantil. Ara el públic podrà votar fins al febrer entre les propostes escollides a través d'un formulari online. El veredicte es donarà a conèixer públicament a través dels mitjans de comunicació a finals de febrer.
 
premi oriol canals animacio infantil

L'Oriol Canals ha estat vinculat a COMSOC - Comunicació Social des de l'any 2009, i ha participat en una colla d'espectacles d'animació amb les Diades dels Contes del Món i l'espectacle Cooperem o competim? que va contribuir a crear conjuntament amb en Rah-mon Roma, en Carles Cuberes i en Jordi Tonietti. A l'article de comiat "Oriol Canals, gràcies per ensenyar-nos que els contes no tenen edat" podeu llegir el vincle amb el nostre col·lectiu d'educomunicadors. 

Els dos espectacles d'animació neixen i es nodreixen actualment dels relats que recollim des de fa set anys a través del Concurs de podcast - Contes del Món en el que infants, joves i adults de parla catalana d'arreu del món comparteixen contes populars, tradicionals i de creació pròpia que ens apropen a diferents realitats socials del planeta Terra. Amb els 24 contes finalistes del certamen anualment publiquem un llibre-disc. A dia d'avui amb els animadors esmentats -i la darrera incorporació de Marta Gorchs- continuem aportant la nostra feina damunt dels escenaris per contribuir a transformar el món en un hàbitat més just, digne i sostenible.
 
oriol canals diades contes del mon
Plana del cinquè llibre i disc dels Contes del Món que el mateix Oriol Canals va escriure.

El 18 d'abril del 2015 vam participar a la Festa Major de l'Oriol Canals amb l'espectacle Cooperem o competim? basat en l'història tibetana de l'ocell de la felicitat, però ara ens ha sorprès la convocatòria del Premi Oriol Canals i aquesta candidatura. Bona notícia! L'empenta de l'Oriol continua ben viva.

Últimes Notícies