Titular notícies

UNA EXPERIÈNCIA D'APRENENTATGE I SERVEI A RÀDIO L'AMETLLA DEL VALLÈS

Dijous 11 Juny 2015

Durant aquest curs escolar COMSOC - Comunicació Social ha realitzat un taller de ràdio dins les instal·lacions de Ràdio l'Ametlla, una emissora municipal que va començar als anys 70 impulsada per veins i veines del poble però que va caure en desús.  L'activitat d'Aprenentatge i Servei (ApS) integra el servei a la comunitat amb l'aprenentatge de continguts, competències, habilitats i valors.

Aquest any, però, l'han volgut recuperar. Gràcies al suport i la confiança de l'Ajuntament i de la direcció de l'Institut Eugeni Xammar alguns alumnes de 3r d'ESO han tingut l'oportunitat d'aprendre a fer ràdio i tornar a donar vida a l'emissora. Han après a gravar, a editar, a fer guions, a locutar, a entrevistar i, en definitiva, han pogut copsar la màgia del so, de la ràdio i de les ones. 

També durant aquest curs, i com a complement a les classes de ràdio de 3er d'ESO, des de COMSOC s'han ofert també tallers de ràdio com a activitat extraescolar. Fruit de tot l'esforç del curs s'han aconseguit realitzar varis programes pilots que aviat estaran disponibles en podcast a la nova web de l'emissora municipal. De moment, us n'oferim un tastet amb el reportatge realitzat per l'Estefania Navarro i l'Alejo Parreño que van indagar sobre la història de Ràdio l'Ametlla entrevistant, dins dels estudis, en Joan Puig, en Joan Anton i la Nuria Llobet, tres de les persones que van posar en marxa aquesta emissora per primer cop, fa més de 35 anys.

Podeu escoltar el reportatge en mp3.

radio l'ametlla entrevista

Últimes Notícies