Titular notícies

NEIX L'ESCOLA DE RÀDIO PER UNA EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA GLOBAL A VILAMAJOR

Dilluns 24 Febrer 2025

Amb la quarta edició del «Curs de pòdcast, les noves narratives que escolta el món» estrenem l'Escola de ràdio per una Educació per a la Ciutadania Global a Sant Antoni de Vilamajor (Baix Montseny), un marc que dona continuïtat a la trajectòria de tres anys de COMSOC - Comunicació SocialRàdio Vilamajor formant a persones perquè puguin desenvolupar el seu propi projecte sonor i social.

curs podcast vilamajor 2025Un curs de pòdcast presencial i gratuït

Així és, els cursos són gratuïts i s’adrecen a persones amb una edat mínima de setze anys. La gratuïtat dels cursos és possible gràcies a la licitació de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i al suport de la Diputació de Barcelona.

El «Curs de pòdcast, les noves narratives que escolta el món» s'inicia el 14 de març i s'acaba el 20 de juny, i es realitza de manera presencial els divendres a la tarda de 18 a 20h a Ràdio Vilamajor. El curs parteix d'una idea o una motivació inicial, i et permet aprendre les nocions teòriques, pràctiques i vivencials per poder desenvolupar el teu pòdcast en finalitzar. Tant el disseny, la producció, la narrativa, com l'edició, la publicació i la distribució del pòdcast, són peces fonamentals del curs. A més cada projecte compta amb dues hores d'acompanyament tècnic específic per poder començar a volar!

En finalitzar el curs de pòdcast cada projecte es podrà presentar a través d’un programa de ràdio en directe, anomenat «Broten pòdcast», al Porxo de Can Sauleda de Sant Antoni de Vilamajor, emès per Ràdio Vilamajor.

Abans d'acabar l'any es realitzarà la quarta edició del «Curs de ràdio pràctic, per connectar amb el món», que se celebrarà d'octubre a desembre del 2025.

Inscripcions obertes

Podeu reservar la vostra plaça fins a l'11 de març enviant un correu a info@comsoc.cat amb el vostre nom, cognom, edat, motivació i telèfon de contacte, i ben aviat us confirmarem la disponibilitat.

Més de mig centenar de persones ja formen part de la comunitat de podcasters i podcasteres de Vilamajor fruit dels cursos que dinamitzem des de COMSOC. Us ve de gust formar-hi part? Ho teniu al vostre abast!

Les persones participants parlen dels cursos

El passat dimecres 19 de febrer Hada Fernández, conductora del programa «Una hora con Ada» i participant dels cursos de pòdcast i ràdio, va començar l'espai amb una entrevista a Damià Caro, educomunicador de COMSOC - Comunicació Social i facilitador dels cursos. Tots dos van compartir i celebrar que hi ha un horitzó de 5 anys de vida de l'Escola de ràdio per una Educació per a la Ciutadania Global a Vilamajor.

En el transcurs de l'entrevista que podeu escoltar a continuació, quatre persones van trucar a Ràdio Vilamajor per dir la seva. «El curs et dona tota una estructura perquè el teu pòdcast et surti molt bé. Amb el coneixement del curs fas un pòdcast, pòdcast», va dir Marta Herreros, que a més va afegir «Em va agradar tant el curs de pòdcast que vaig fer també el de ràdio. El curs era molt aprofitable i a més m’ho passava bé. Feia l’Hospitalet - Vilamajor per fer el curs», va destacar.

Seguidament, tres veus més es van sumar. Montse Domènech ràpidament va fer una crida «Engrescar a la gent que s’animi, si els agrada aquest món, s’ho passaran súperbé!». Uns minuts després José María Peiró va manifestar la seva gratitud «Molt agraït per tot l’aprenentatge, per la manera de transmetre, per contagiar eixa estima per la ràdio, per la comunicació. Jo ja la tenia però per sentir ràdio, però no per fer ràdio o per animar-me al menos a posar-me davant d’un micròfon i no acollonar-me. I a més en valors, de transformació social». I finalment, Núria Lloret va agafar el telèfon per concloure «Estem trucant molts alumnes perquè és una mostra d’agraïment, perquè realment ens ho hem passat bé, hem après molt, i com dèieu, ha estat una comunicació en valors, una comunicació diferent. És difícil de trobar i més quan estàs fora de Barcelona».



Experiència de l’equip

COMSOC - Comunicació Social és una entitat sense ànim de lucre que neix l’any 2008 i que intercoopera amb alguns projectes amb femProcomuns. Des dels seus orígens estimula l’educomunicació especialment a través de la ràdio. Amb experiència a ràdios locals i emissores nacionals, l’any 2009 ja va engegar un projecte educatiu i cultural on el pòdcast era un element central, el van anomenar «Concurs de pòdcast – Contes del món» i va tenir una acollida impressionant durant set anys: va promoure la creació de gairebé 1.000 pòdcasts per part d’infants, joves i adults.

Amb l’experiència d’haver format a centenars de joves a través de tallers radiofònics, va dinamitzar una optativa de ràdio a l’Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor). I va ser aquí, durant el confinament del 2019, que va néixer el programa de ràdio «Sota la mascareta», premiat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya als Premis eduCAC. Des de finals del 2020 COMSOC impulsa la creació de Ràdios Escolars en Xarxa (REX), un espai comú per les emissores educatives d’arreu dels Països Catalans, i recentment promou la quarta edició d'aquesta escola sonora a Ràdio Vilamajor, amb la dinamització dels cursos de pòdcasts i de ràdio.
 

Últimes Notícies