Titular notícies

CERQUEM GRUPS DE JOVES PER A FER RÀDIO I FER COMUNITAT

Dijous 5 Setembre 2024

Escolteu pòdcast i/o sintonitzeu la ràdio? Us agradaria tenir una aventura sonora? Esteu preparant la programació d'aprenentage d'aquest curs i teniu un forat? Si és així, seguiu llegint! Estem cercant grups de joves a partir d'educació secundària, de les comarques de Barcelona, per a realitzar un pòdcast d'entrevista a una emissora de proximitat. Coneix la nova modalitat de l'itinerari educomunicatiu i de coeducació que anomenem "Fem ràdio, fem comunitat", i que neix de la mà de COMSOC - Comunicació Social i el GAC Transitant de la cooperativa femProcomuns.

Aquest itinerari creatiu té com objectiu apropar els i les joves participants a les iniciatives comunitàries del seu entorn a través del llenguatge sonor. Per aconseguir aquest vincle, es dotarà a les joves participants tant d'eines tecnològiques com d'eines d'anàlisis amb perspectiva de gènere i de sostenibilitat (econòmica, mediambiental, comunitària, social…), de tal manera que desenvoluparan una visió crítica sobre el seu entorn. L'activitat connecta de ple els sis vectors del nou currículum: aprenentatges competencials, perspectiva de gènere, universalitat del currículum, qualitat de l’educació de les llengües, ciutadania democràtica i consciència global, i finalment amb el vector del benestar emocional.
 
COMunitats al Santa Eulàlia COMunitats al Santa Eulàlia

En acabar l'activitat, el grup de joves haurà co-dissenyat un guió sonor, guanyat familiaritat amb les perspectives crítiques i transformadores, i haurà creat un pòdcast d'entrevista a un projecte comunitari proper i del seu interès en un escenari real: un estudi de ràdio! Tota una experiència que ara està al vostre abast en dues modalitats:

Itinerari 11 sessions: vuit tallers a l'aula, una visita a un projecte comunitari de l'entorn i dos espais de reflexió. Cada sessió té una durada de 2 hores.
• Itinerari 6 sessions: sis tallers a l'aula. Cada sessió té una durada de 2 hores.

Per poder facilitar l'execució d'aquesta iniciativa estem pendents d'una ajuda pública que disminueixi el cost de l'activitat. Per ara ja tenim confirmada una base sobre la qual ja us podem avançar i oferir aquesta proposta, però encara estem pendents de la resolució final per poder compartir aquesta informació. En tot cas, si és del vostre interès ens agradaria parlar-ne amb vosaltres. No us adormiu, ja tenim un institut confirmat de Santa Coloma de Gramenet per l'itinerari de les 11 sessions!

Contacta sense compromís

Si aquesta iniciativa educomunicativa amb perspectiva de gènere i sostenibilitat us motiva, parlem-ne! Ens podeu escriure al correu femcomunitat@femprocomuns.coop i/o contactar al telèfon 717 70 58 67 (via WhatsApp també).

Una iniciativa impulsada per

COMSOC - Comunicació Social és una entitat sense ànim de lucre fundada l'any 2008. A través de la ràdio i el pòdcast estimula l’educomunicació, l'educació per a la justícia global, i la dinamització comunitària. Entén la comunicació com l’oportunitat de posar en comú, d’ensenyar i aprendre dels altres, generant coneixement col lectiu i emancipador, defensant la lliure circulació de cultura i d’informació.

femProcomuns és una cooperativa integral de treball i consum, sense afany de lucre i d’iniciativa social creada a Catalunya l’any 2017, amb l’objectiu de consolidar un ecosistema procomú, basat en els principis del cooperativisme obert, l’autogestió comunitària, la sostenibilitat ecològica, econòmica i humana, el coneixement compartit i la replicabilitat. femProcomuns s’organitza en diferents Grups d’Activitat Cooperativitzada (GAC) i recentment s’ha incorporat com a GAC l'equip de COMSOC.

Últimes Notícies