Titular notícies

TAULA RODONA "DE LA RÀDIO ESCOLAR A LA RÀDIO LOCAL"

Dimecres 8 Setembre 2021

Gairebé un any després de presentar Ràdios Escolars en Xarxa (REX), tornem al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) per conèixer i reconèixer el passat d’un present on la ràdio i el podcast a l’escola estan més vius que mai. El pròxim 29 de setembre, de 18h a 18’50h, us convidem a la taula rodona "De la ràdio escolar a la ràdio local", un acte on posarem en relleu la transcendència d'experiències de ràdio escolar dins una mateixa comunitat i que, a més a més, podrà seguir-se de forma virtual i presencial.

Descobrirem com Montcada i Reixac va ser un dels primers municipis on va néixer una experiència de ràdio escolar als anys vuitanta i com ha estat un dels darrers territoris on s’ha engegat una iniciativa d’aquestes característiques. Totes dues, malgrat quaranta anys de distància, comparteixen un mateix fil invisible: l’Escola Font Freda. Gràcies a docents pioners com Carlos Dorado, es va crear una proposta participativa, creativa i col·laborativa: “Ràdio Font Freda. La Emisora Escolar de Montcada”. Una vivència que encara perdura, i amb empenta, en múltiples formats tant a l’escola com a la ràdio local. Avui dia, també ho apreciem a l’Escola El Turó, del mateix municipi.

Quina motivació tenien els docents d’aleshores per impulsar experiències educatives vinculades a la ràdio? Com ho valora en l’actualitat l’alumnat que va participar-hi? La ràdio escolar ha estat transcendent per a les seves vides, més enllà de ser una excel·lent eina per estimular les competències comunicatives? Quin impacte van tenir les emissions, sense un reconeixement legal, en la comunitat? I finalment, com veuen les experiències actuals de ràdio a l’escola qui va ser docent i alumnat aquells anys? Són moltes les preguntes que tindran resposta.

L’acte comptarà amb la participació en directe de Carles Dorado (Docent impulsor de la ràdio de l’Escola Font Freda de Montcada i Reixac), Mario Azañedo (Coordinador de l'emissora municipal Montcada Ràdio), Imma Espinosa (Directora de l’Escola El Turó de Montcada i Reixac), i Christian Peraire (Mestre i coordinador de la ràdio a l’Escola El Turó de Montcada i Reixac). Moderarà l’esdeveniment na Clàudia González (periodista i educomunicadora de COMSOC – Comunicació Social).

A continuació podeu escoltar alguns dels protagonistes:


Us convidem a participar-hi, tant presencialment com virtualment. Apunta’t-hi al web del Mercat Audiovisual de Catalunya. Ens veiem el pròxim 29 de setembre!

Últimes Notícies