Titular notícies

LA FESTA MAJOR DE L'ORIOL CANALS VA SER UNA JORNADA INCREÏBLE

Dilluns 20 Abril 2015

El dissabte 18 d'abril es va realitzar una declaració d'estima col·lectiva cap a “l'educador de formació, cantant i animador de professió i somiatruites inconformista de vocació” Oriol Canals. La Festa Major de l'Oriol Canals va esdevenir una gran trobada d'amistats, familiars, animadors, músics, diables, castellers, i entitats amb les què havia col·laborat procedents de Les Corts, Sants, l'Empordà, però també d'arreu dels Països Catalans.

Al matí a la Plaça Can Rosés de Barcelona l'animació, els contes, les cançons, castellers i una plantada de bèsties de foc, algunes ben conegudes pels presents com el “Tauró a la vista”, van omplir de gom a gom una plaça que de mica en mica s'omplia de diferents tons, en part gràcies a les samarretes de tots colors que s'havien preparat per l'ocasió i que una vegada vestides per petits i grans recordaven el tema “Confetti de colors” cantat tantes vegades per l'Oriol amb els Kumbes del mambo.

Ben dinats -amb un bon àpat de germanor- el focus d'atenció va passar de la Plaça Can Rosés de Les Corts al Centre Cívic de Cotxeres de Sants. A les 17h en Rah-mon Roma i en Jordi Tonietti, animadors, i en Gerard Cárdenas i en Damià Caro, membres de COMSOC – Comunicació Social, estàven preparats per representar l'espectacle Cooperem o competim? basat en la història tibetana de l'Ocell de la felicitat. Un espectacle que haviem preparat conjuntament els animadors esmentats, més en Carles Cuberes, i l'Oriol Canals. La Imma Mestieri va realitzar unes boniques fotografies que ens permeten veure com va anar l'acció que va portar per primera i única vegada a quatre persones damunt de l'escenari.

La Marta Gorchs i l'Ós Mandrós, que van agafar com a testimoni la ploma de l'ocell de la felicitat, van continuar amb la narració dels seus contes. Ja eren les 19h i el local es va fer petit. Va començar l'acte familiar i d'amistats properes que van parlar de l'Oriol més humà, valent, alegre i sensible. L'emoció del moment va fer acte de presència en la paraula, les cançons, i els vídeos que es van reproduir. Tot plegat va acabar amb l'encesa de flors de paper mentre veiem i escoltàvem l'Oriol en la seva darrera actuació a Terrassa.
 
Festa Major de l'Oriol Canals Festa Major de l'Oriol Canals
 
Festa Major de l'Oriol Canals

Aleshores l'espurna va sortir del local i va encendre els coets de les bèsties de foc i dels diables de tres colles de Les Corts (Barcelona), que ven acompanyades per tabalers, van il·luminar la nit i van donar pas al sopar. La nit estava reservada per a Kumbes del mambo qui, en la darrera actuació del grup, van fer ballar d'allò més als assistents entregats pel ritme i per la veu de l'Oriol que de ben segur també cantava. Barcelona Televisió (BTV) va fer acte de presència i va parlar amb en Pau Font, la Paola Mulero i en Roger Canals, compartim el vídeo del reportatge.
 

Últimes Notícies