Titular notícies

SABEU PERQUÈ LA SETMANA DEL 4 DE MARÇ DEL 2015 VAM FER 3.533 KM?

Dimarts 31 Març 2015

Vam anar a Còrdova, Posadas, Palma del Río, Marinaleda, Pedrera, Gilena, Morón de la Frontera, Sevilla i al Coronil. Vam ser precisament la setmana del 4 de març perquè es van celebrar els 3 anys de l'ocupació de la finca Somonte. Un moment per actualitzar les imatges i entrevistes que teníem fins ara, parlar amb altres protagonistes, i per poder fer balanç i projectar el futur de l'ocupació i d'aquells jornalers i jornaleres que es van atrevir a desobeir la llei i transformar en alguna cosa real el crit "la terra per a qui la treballa".

somonte diamantino garcia

Vam parlar amb els jornalers Lola Álvarez, Javier Ballesteros, i Paco "El Garaña"; l'Alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo; el secretari general del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Diego Cañamero; la veu de Gente del Pueblo, José María Carrillo, els activistes Guillermo Contreras, Pau Jordà, i Luna Rodríguez; el rector de Pedrera i amic de Diamantino García, Enrique Priego; i amb el jove militant Óscar Reina.

Vam fer aquest rodatge superant el pressupost que vam aconseguir gràcies al vostre suport, al suport de més de 216 persones a través de la campanya de micromecenatge. Un esforç que esperem poder compensar amb el treball resultant i amb la venda de més samarretes i dvd's de Somonte, el documental.

Un cop superada definitivament la fase de producció, entrem de ple en el muntatge. Quines ganes tenim! Un muntatge que preveiem acabar al mes de juny i així poder enviar les recompenses al setembre o a l'octubre com a molt tard. Serà llavors, quan podreu veure el film.

Us demanem disculpes per la demora, però sabem que les realitats són canviants i les utopies com Somonte han pres formes diverses des del primer rodatge fins a aquest darrer. Amb tot el rigor i l'afecte del món entrem en la fase final d'aquest documental que recull el somni de molts.

Últimes Notícies