Nosaltres
 
Som un grup d'educomunicadors organitzats de forma cooperativa que lluitem de forma quotidiana -i moltes vegades anònima- per transformar el món en un hàbitat més humà, digne i sostenible.
 
Des de COMSOC – Comunicació Social promovem eines educomunicatives i realitzem intervencions comunitàries. El Concurs de podcast – Contes del Món, els llibres i discs que se’n desprenen, programes de ràdio i documentals són les eines que fins ara impulsem. Tallers radiofònics amb continguts socials, espectacles familiars amb valors, i experiències d’Aprenentatge i Servei (ApS) de ràdio, en són les intervencions. Eines i intervencions que comparteixen una mateixa finalitat: d'una banda, facilitar espais de diàleg i participació activa per a què les persones -especialment infants i joves- i comunitats prenguin i valorin la seva pròpia paraula, i de l'altra, que elles mateixes sentin que les possibles solucions o alternatives a les problemàtiques que viuen depenen, també, de la seva aportació.

Les persones que integrem aquest col·lectiu horitzontal, assembleari, i autogestionat, entenem la comunicació com una eina de transformació social i la rebutgem com a simple mercaderia. Entenem la comunicació i la llibertat d'expressió com a drets humans que hem de consolidar com a poble més enllà de les institucions i les empreses. La comunicació entesa com l'oportunitat d'ensenyar i aprendre dels altres, com a oportunitat per generar coneixement col·lectiu. Defensem la lliure circulació d'informació i apostem per les llicències obertes (Creative Commons) enfront el Copyright.

Els nostres llocs de treball habitual els trobareu a les oficines del Grup Ecos a Barcelona, però també a les aules d'escoles, instituts, universitats, i ampa's. Ens trobareu a centres cívics, ràdios i places de diferents pobles. Ens trobareu al carrer, als barris i al camp, acompanyant col·lectius companys de causa i utopies. I ens trobareu a Internet, a les xarxes socials i al correu.

Existim des de l'any 2008 treballant de valent, amb passió pel què fem, i amb una il·lusió que ens dilueix la fatiga i ens alimenta l'esperança i l’horitzó de les lluites que es veu mentre caminem cap a elles. Ens agradaria ser més a prop de la utopia, però resistim i resistirem el què faci falta, perquè és ella la que ens fa moure'ns i estar vius.

Benvingudes i benvinguts a casa nostra, si és que hi ha cases d'algú.
400x400